Levensverzekering afsluiten bij uw hypotheek

Bij het kopen van een huis en het afsluiten van een hypotheek heeft u vaak een levensverzekering nodig. Deze levensverzekering is dan bedoeld als overlijdensrisicoverzekering. Het geeft de bank of hypotheekverstrekker namelijk de zekerheid dat de hypotheek ook na uw overlijden netjes afbetaald wordt. Finsens adviseert bij het afsluiten van een levensverzekering, of bij overstappen.

Het afsluiten van een levensverzekering is verplicht als u een hypotheek heeft afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en als de hypotheek meer dan 80% van de waarde van uw woning bedraagt.

Is dit niet van toepassing op uw situatie? Dan nog raden wij het aan een levensverzekering of overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Zo laat u na overlijden niemand achter met een hoge hypotheekschuld.

Ik wil meer informatie over de levensverzekering hypotheek

Zelf een levensverzekering afsluiten of overstappen

Hoewel veel hypotheekverstrekkers zelf vaak een levensverzekering aanbieden, kunt u dit ook zelf los afsluiten. U bent daarmee vaak veel goedkoper uit. Wij raden u aan zich goed te informeren naar welke eisen er gesteld worden aan uw overlijdensrisicoverzekering. Finsens adviseert u graag over het afsluiten van een levensverzekering.

Heeft u al een levensverzekering afgesloten bij uw hypotheek? Overstappen is vaak nog mogelijk. Hier kunnen wel kosten aan verbonden zitten. Informeer daarom altijd goed bij uw huidige hypotheekverstrekker en vraag toestemming voordat u overstapt. Onze verzekeringsadviseur kan u daarbij helpen en adviseren.

Laat u goed adviseren door Finsens

Wilt u hulp bij het afsluiten van een levensverzekering of overstappen? Maak een afspraak met onze financiƫle adviseur of bel ons voor meer informatie, telefoonnummer: 020 26 24 300.